آئین پاک اسلام، آخرین دین آسمانی است و به همین جهت کاملترین ادیان می باشد.
با آمدن این دین، ادیان قبلی منسوخ شده است، زیرا با وجود کامل، نیازی به ناقص نمیباشد.
دین اسلام بوسیله پیامبر گرامی ما حضرت محمد بن عبدالله(ص) برای بشر فرستاده شده است. این درب رستگاری و سعادت، هنگامی به روی جهانیان گشوده شد که جوامع انسانی دورههای خامی و ناتوانی فکری خود را گذرانیده و برای بدست آوردن کمال انسانیت آماده شده و شایستگی دریافت معارف و مطالب عالی و بلندپایه الهی و بهکار بستن آنها را بدست آورده بودند.
از این رو اسلام حقایق و معارفی را که در خور فهم انسان واقعبین است و نیز اخلاق پسندیدهای که امتیاز انسان به آن است و دستورهائی را که به همه کارهای زندگی فردی و اجتماعی انسان سروسامان میدهد برای بشر آورده و او را به انجام آنها توصیه میکند.
از این جهت دین اسلام، دینی است جهانی و همیشگی و یک سلسله امور اعتقادی و مقررات اخلاقی و عملی است و بهکار بستن آنها سعادت و نیکبختی انسان را در دنیا و آخرت تأمین میکند.
مقررات دین اسلام طوری است که هر فردی از افراد بشر و هر جامعهای از جوامع انسانی که آنها را بهکار بندد، بهترین شرایط زندگی و مترقیترین کمال انسانی برایش فراهم خواهد شد.دین اسلام آثار نیکوی خود را بطور مساوی به همهکس و هر جامعهای میبخشد و بزرگ و کوچک، دانا و نادان، مرد و زن، سفید پوست و سیاه پوست، شرقی و غربی بدون تفاوت میتوانند از فوائد و مزایای این آئین پاک برخوردار شوند و نیازمندیهای خود را به نحو احسن و اکمل رفع نمایند؛ زیرا دین اسلام معارف و مقررات خود را روی پایه آفرینش گذاشته و نیازمندیهای انسان را منظور داشته به رفع آنها میپردازد و فطرت و ساختمان انسان نیز در همه افراد مختلف و نژادهای متفاوت و زمانها یکسان است، زیرا بدیهی است که جامعه انسانی از خاور گرفته تا باختر یک خانواده نوعی است. یعنی همه از نوع انسانند و بزرگ و کوچک، مرد و زن، دانا و نادان، سفید پوست و سیاه پوست و... اعضاء و افراد این خانواده هستند و در اصول و ارکان ساختمان انسانی شریکند و نیازمندیهای افراد مختلف و نژادهای متفاوت، مشابه است و آیندگان بشر نیز فرزندان و زادگان همین خانوادهاند و قطعاً وارث حوائج و نیازمندیهای اینان میباشند.
در نتیجه، اسلام آئینی است که برفع نیازمندیهای واقعی و فطری انسان میپردازند و برای همه کافی و برای همیشه زنده خواهد بود. به همین سبب خدای متعال اسلام را دین فطری مینامد و مردم را به زنده نگاهداشتن فطرت انسانی دعوت مینماید. بزرگان دین نیز فرمودهاند اسلام دینی است آسان که به انسان سختگیری نمیکند.